Tohum Seçimi ve Alan Tesisi

Yerin değerlendirilmesi
Çim ekilecek alanı, toprağın pH derecesini, toprak türünü (kumlu, balçık, gevşek yapılı toprak),drenaj, çevre türü, su kalitesi, tamamen güneş gören alanlar veya kısmi gölgelik alanları ve sulama sistemini gözden geçiriniz.

Toprak testi
Toprağın pH derecesi ideal olarak yaklaşık 6,5 olmalıdır. Şayet pH derecesi farklıysa, bu toprağa uygun gübre kullanınız.

Çim seçimi
Uygun seçim bakım sorunlarını azaltır ve size aradığınız çim alanı sağlar. Önerilerimize uyunuz.

Tohum ekme hazırlığı
Şayet tohum ekilecek toprağın ıslahına gerek varsa, şimdi tam zamanıdır. Sağlıklı bir çim için en az 10–15 cm kumlu toprak önerilir. Yeri düzeltin ve üstünden multipacker silindir geçirerek tohum yataklarını sıkılaştırın. Toprağın 2.5 cm üstüne gübre atın.

Tohum ekme
Her zaman, ISTA belgesi bulunan ve kaliteli tohumu önerilen oranda kullanınız. Serin iklim
çimi ilkbaharda ve sonbaharda, sıcak mevsim çimi ise yazın ekilmelidir. Seçmiş olduğunuz tohum karışımını tohum saçma veya yarık tohum ekicisi kullanarak ve düşey olarak iki yönde serpin. Hafifçe tırmık çekin veya tohumu toprağa iyi temas etmesi için toprağın 0.5 cm içine ekin. Tohumun toprağa iyi temas etmesi için silindir geçirme işlemi isteğe bağlıdır.

Tohum ekme sonrasıyla ilgili ipuçları
Tohum yataklarını tüm tohumların çimlenmesine kadar nemli tutun. Çim çıkış sonrası buharlaşma ve solunuma bağlı olarak sulamayı her 1-2 günde bir kez yapın fakat, tüm kök sisteminin ıslak olmasını sağlayınız. Çimin yan filizler vermeye başlaması ve 10 cm.’ye ulaşması üzerine biçim işlemine başlayın. Biçme makinesinin bıçaklarını keskin tutunuz ve önerilen yükseklikteki yaprağın 1/3’ünden fazlasını asla kesmeyiniz. Doğru sulama ve iyi bir gübreleme programı size çok sağlıklı ve kaliteli çim sağlayacaktır.